Župan Aleksander Saša Arsenovič
vodoravna delilna črta

vodoravna delilna črta
Župan Mestne občine Maribor Aleksander Saša Arsenovič, v črnem suknjiču s kravato  
Tajništvo župana:
Naslov: Ulica heroja Staneta 1, 2000 Maribor
Telefon: 02/2201-201
E-pošta: zupan@maribor.si 
 
 
 
Aleksander Saša Arsenovič se je rodil 3. novembra 1966 v Mariboru. Na otroška leta, obiskovanje vrtca Borisa Pečeta ter osnovne šole Franca Rozmana Staneta ga vežejo iskrivi  spomini, nepozabni pa so tudi tisti iz šolanja na I. gimnaziji Maribor.
 
Po izobrazbi pravnik, je svojo poslovno kariero pričel kot teniški igralec in lastnik teniške šole ob Bodenskem jezeru v Nemčiji. Skozi teniško šolo je že v 90. letih prejšnjega stoletja razvijal področje športnega turizma na nemškem trgu. Večletne izkušnje s področja gostinstva si je pridobival od leta 1995 do 2009 kot solastnik in direktor mehiških restavracij Takos d.o.o. na mariborskem Lentu in v nakupovalnem središču Europark. Od leta 1999 do 2013 je kot solastnik in direktor (do 2010) licence za nemško blagovno znamko s.Oliver (za države bivše Jugoslavije z več kot 400 redno zaposlenimi) širil svoja znanja in izkušnje s področja prodaje, komerciale in vodenja.
 
Z revitalizacijo blagovne hiše „Kvik“ v Mariboru, leta 2006, je kot lastnik in direktor podjetja Galerija Gosposka d.o.o. postavi mejnik v svoji karieri ter z različnimi kulinaričnimi koncepti, ki se danes izražajo skozi gostinske lokale Restavracija Rožmarin, Steakhouse in La Pizzeria, v mesto ob Dravi vnesel svetovljanski pridih.
 
Saša Arsenovič s svojim poslovnim delovanjem, ni skrbel le za zdrav razvoj podjetja in zaposlenih, temveč nenehno strmel k razvoju samega mesta in Mestne občine Maribor. Leta 2012 je postal lastnik treh neizkoriščenih nepremičnin v središču mesta ter v njih leta 2017 odprl Gostilno Maribor in Hotel Maribor. Zahtevna renovacija in vsebinska revitalizacija objektov sta bili nagrajeni s Steletovim priznanjem, za izjemen prispevek k ohranjanju kulturne dediščine ožjega mestnega jedra Maribora, ki ga podeljuje Slovensko konservatorsko društvo. V procesu renovacije je tudi Žički dvor, izjemen objekt iz 14. stoletja, ki je prav tako v lasti gospoda Arsenoviča. Podjetje Galerija Gosposka je bilo razglašeno za najboljše podravsko mikro podjetje, skupaj z entuziastično ekipo pa je Arsenovič leta 2017 lansiral še blagovno znamko Maribor Friendly Home, ki povezuje vsebine s področja gastronomije, kulture oz. turizma na način, da promovira destinacijo samo, torej mesto Maribor.
 
Saša Arsenovič je oče štirih otrok,  športnik in entuziastičen iskalec lepega, kreativnega, dobrega. Način življenja nenehno prepleta z mislijo, kako svoje rodno mesto narediti lepše in boljše. Boljše za življenje vseh domačinov in tistih, ki pridejo sem po nova znanja, poslovne možnosti ali oddih. Da bo Maribor mesto za vse.
 
 
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta