Predstavitev krajevne skupnosti
vodoravna delilna črta

Površina: 16.976.454 m2

Obseg:           26.481 m

Število prebivalcev v krajevni skupnosti po letih:



Krajevna skupnost Malečnik - Ruperče je del Mestne občine Maribor in obsega naslednja območja: naselje Celestrina, naselje Grušova, naselje Hrenca, naselje Malečnik, naselje Metava, naselje Nebova, naselje Ruperče, naselje Trčova, naselje Vodole.
Meje krajevne skupnosti so: MČ Brezje – Dogoše - Zrkovci, MČ Center, MČ Pobrežje, MČ Ivan Cankar, Občina Pesnica, Občina Lenart, Občina Duplek.
 
Na pobočjih našega kraja se razprostirajo številni vinogradi, zato je kraj na daleč poznan po kmečkih turizmih in vinotočih. Bogat in pester je naš kraj in na daleč se vidi, da so tu doma skrbni in veseli ljudje. V krajevni skupnosti imamo veliko načrtov in želja s katerimi želimo izboljšati kvaliteto življenja v kraju.
 
Iz "Gorce" v Malečniku (349 m nadmorske višine) je prekrasen razgled na naše mesto Maribor. Krajevna skupnost je v skladu s sprejetim Statutom določila 29. junij za Krajevni praznik "Petrovo", kot zaključek prireditev, ki se zvrstijo v mesecu juniju.
 
V naši krajevni skupnosti so številne prostovoljne dejavnosti društev in organizacij, ki delujejo po sprejetih letnih načrtih:
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta